Meer over Suriname...

Introductie
Flag of Suriname
Er valt zoveel te vertellen over het mooie land Suriname daar aan de Noordkust van Zuid-Amerika. Het is natuurlijk onmogelijk om alles hier te vertellen, maar één van de bedoelingen van deze site is om te pogen van dienst te zijn aan mensen, die op zoek zijn naar informatie over de Republiek Suriname. Op deze pagina's kan onder andere algemene informatie worden gevonden. Met name informatie over de locatie, de geschiedenis, het volkslied, het wapen en de betekenissen van de kleuren die voorkomen in de vlag van Suriname. Klik hier om er achter te komen waar Suriname ligt
Reis Documenten / Visa
 
Als u van plan bent om Suriname te bezoeken moet u er voor zorgen, dat uw papieren in orde zijn. Als u een visum wilt aanvragen kunt u dit doen door dit formulier, dat gemaakt is door het Surinaamse Consulaat, in te vullen. Er dient opgemerkt te worden, dat u in de meeste gevallen een visum zult ontvangen waarmee u slechts éénmaal Suriname kunt binnenkomen. In de meeste gevallen zal dit geen probleem zijn, maar het kan dit wel worden als u van plan bent om uw reis te combineren met een bezoekje aan bijvoorbeeld Guyana of Frans-Guyana. Meer informatie hierover staat op de pagina met handige informatie voor Suriname reizigers.
Vaccinaties
 
Suriname ligt in de tropen en om die reden moeten mensen, die naar Suriname gaan, er rekening mee houden en er op letten dat ze de juiste vaccinaties krijgen. De meeste mensen wordt geadviseerd om zich te vaccineren tegen Hepatitis A, Gele Koorts, DTP (Difterie, Tetanus en Poliomyelitis) en Tyfeuze koorts ook wel bekend als Buiktyfus. Als u van plan bent om het binnenland van Suriname te bezoeken moet u zich zeker laten informeren over medicatie tegen Malaria. Het is namelijk heel goed mogelijk, dat u zich hiertegen moet beschermen. Het hangt echter sterk af van de plekken waar u naartoe zult gaan. Ook is het niet onverstandig om medicatie tegen reizigers diarree mee te nemen. Meer informatie over de benodigde vaccinaties is te vinden op de pagina met adviezen voor mensen, die van plan zijn naar Suriname te gaan.
De Suriname Brug
 
De Suriname rivier is ter hoogte van Paramaribo erg breed. Om die reden veroorzaakt deze rivier op een bepaalde manier een belemmering in de ontwikkeling van Suriname. In het millennium jaar 2000 heeft Suriname eindelijk een manier gevonden om deze barrière te overwinnen: de brug over de Suriname rivier was voltooid en werd geopend door de toenmalige President van Suriname, Dhr. Jules Wijdenbosch. De brug is naar hem vernoemd. Door deze brug is de afstand tussen de hoofdstad Paramaribo en het district Commewijne veel kleiner geworden. Hierdoor zal het district Commewijne veel sneller ontwikkeld worden. Het dorpje aan de overkant van de rivier heet Meerzorg. Het is nu reeds te merken, dat de grond in het gebied rondom meerzorg snel in waarde stijgt. Meer informatie over de Suriname brug is te vinden achter deze link.
Faya Lobi / Faja Lobi
The Faya Lobi Flower
Faya Lobi of Faja Lobi is de meest bekende Surinaamse bloem. Het wordt de bloem der liefde genoemd, omdat de naam vrijelijk vertaald "vurige liefde" betekent. Net zoals vele andere bloemen wordt deze bloem door de Surinamers gebruikt om hun liefde onderling uit te drukken. Hiernaast is een foto van een Faya Lobi bloem. De bloem komt voor in verschillende kleuren. Voor zover ik weet bestaan er rode, gele, oranje en witte Faya Lobi bloemen. Uiteraard hebben veel mensen kleine bedrijfjes waar deze bloemen gekweekt en verder gecultiveerd worden. In Suriname is het goed zaken doen in deze branche.
Meer Informatie:  
Hier is een overzicht van pagina's met meer interessante informatie over Suriname:

Deze pagina: Copyright © 2002 Peter A. J. Troon